Вход | Регистрация

Горнооряховка с три престижни музикални награди

Василия Стоичкова спечели и стипендия за настоящата учебна година в раздел "Музика"

Три престижни награди спечели горнооряховчанката Василия Стоичкова. Наградите са от международни музикални конкурси в Румъния.

15-годишното момиче спечели Гран при на конкурса Star Melody в Букурещ. Тя пребори конкуренцията в категория "Румънски поп" с изпълнение на песента "Prin ochii tai pot visa” във възрастова група - 15-18+. В категория "Международен поп” Василия спечели първо място с изпълнение на песента "Сам”.

Второ място постигна Василия на международния музикален форум "The Golden monkey festival” в категория "Международен поп”.

На Международния музикален конкурс "Stelute de iarna” тя беше удостоена с първо място в категория "Коледна песен” за изпълнение на песента "Hallelujah”. В категория "Международен поп” пък получи втора награда за песента "Abr?zame” от репертоара на Хулио Иглесиас.

Василия е ученичка в ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров” във Велико Търново и благодарение на таланта си тя ще получи стипендия за учебната 2015/2016 г. Финансовата помощ е предоставена от Фондация "Комунитас – 1000 стипендии” в раздел "Музика”.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар