Вход | Регистрация

Лясковските начални училища излъчиха състезатели за Spelling Bee

Приключи училищният кръг на състезанието по английски език

Лясковските начални училища излъчиха състезатели за Spelling Bee

Приключи училищният кръг от Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee* в Лясковец. Такива кръгове се проведоха от 27 февруари до 2 март в 274 училища в страната, като участие в него взеха 6500 ученици.

Учениците, които се класираха на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, насрочени за 26 март в 10 български града. В националния финал пък ще се включат най-добрите 30 ученици. Той ще бъде на 23 април в София, когато ще стане ясен шампионът на България по английски правопис.

Честта да представя лясковското НУ"Никола Козлев” на регионалния кръг от състезанието във В.Търново е на четвъртокласниците Даниела Вачева – с първо място, и Мариян Йосифов - с второ място.

НУ "Цани Гинчев" в Лясковец пък ще бъде представено от третокласничките Дария Сталинова, класирала се на първо място, и Карина Димова – с второ място.

Почетни гости на състезанието в училище "Цани Гинчев” бяха бивши негови възпитаници, победители в училищния кръг през изминалите 5 години - Десислава Димитрова, Йоана Йорданова, Николай Василев, Гергана Терзиева, Джанер Мехмедов, Никол Саламанова, Доротея Тончева.

Организатор на състезанието е Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Фондация "Америка за България”, Посолството на САЩ. То се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Лясковските начални училища излъчиха състезатели за Spelling Bee

*Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.

 << Sever.bg във Facebook >> Докладвай за нередност в статията
Добави коментар