Вход | Регистрация

Носителката на наградата "3-ти март" прие днес отличието си

Кметът Даниел Панов връчи 3000 евро стипендия на Ивона Стоилова от НВУ

Носителката на наградата "3-ти март" прие днес отличието си

Парична стипендия от 3000 евро беше връчена днес на курсант Ивона Стоилова от Националния военен университет "Васил Левски”. Кметът на Велико Търново Даниел Панов прие курсантката, която е носител на академичната награда "3-ти март”, и връчи паричната й стойност.

Отличието е присъдено по предложение на началника на военното училище бриг. ген. Пламен Богданов и е одобрено с решение на Великотърновския общински съвет. 

Церемонията по присъждането на академичната награда се състоя навръх 3-ти март, когато Велико Търново тържествено отбеляза 138 години от Освобождението на България от османско владичество. Тогава младата дама, която е от Кюстендил, не можа да приеме наградата си заради обучение в чужбина.

"За мен е чест и отговорност да бъда горд носител на академичната награда "3-ти март”. Ще работя усилено, ще уча и ще се трудя. За мен времето, прекарано в Националния военен университет и във Велико Търново, е много ценно и полезно. Уверявам Ви, че с тази финансова подкрепа ще продължа образованието си, ще повиша квалификацията си и ще се реализирам в България”, заяви курсант Стоилова.

Ивона Стоилова е петокурсничка във факултет "Общовойскови”. През тази година тя завършва обучението си по военна специализация "Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”, а успехът й от гражданската специалност "Стопанска логистика” е пълно отличие.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар