Вход | Регистрация

Президентът ще дебатира с абсолвенти на НВУ националните приоритети за развитие

Росен Плевнелиев ще даде начало на инициативата „Младежка визия за развитие на България“ във Висшето военно училище "Васил Левски"

Президентът ще дебатира с абсолвенти на НВУ националните приоритети за развитие

Президентът Росен Плевнелиев идва на посещение във В.Търново за начало на дискусия по стратегическите цели на България до 2030 г. На 12 декември, събота, той ще бъде гост на Националния военен университет "Васил Левски".

Военно училище ще бъде домакин на четвъртото издание на инициативата на президента "Младежка визия за развитие на България", която има за цел да насърчи младите хора да вземат участие в определянето на приоритетите за развитие на страната ни.

В 12.40 часа в НВУ "Васил Левски" почетен караул от курсанти на НВУ ще посрещне държавния глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на страната.

В 13.00 аса в Аула 2 на Първи учебен корпус президентът ще даде начало на инициативата "Младежка визия за развитие на България", която се провежда за четвърти път. Следват срещите на участниците в инициативата с екипа на държавния глава (зали на етажи 1 и 2 на учебния корпус)

Дебатите със секретарите и съветниците на държавния глава ще разкрият как българските дългосрочни приоритети ще допринесат за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие.

Областите за обсъждане са: външната политика, отбраната и сигурността, икономическото развитие, регионалното развитие и инфраструктурата, социалните политики, правните въпроси, образованието, здравеопазването, както и в сферата на духовността и културата.

`<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар