Вход | Регистрация

Качествено образование се получава с модерна техника

Отдавна се знае, че професионалните селскостопански училища у нас не разполагат с нуждата нова техника в материалната си база, за да обучават качествено и професионално своите възпитаници. А, така е доста трудно да усвояват нововъведенията в земеделието и новите технологии.

Е, това вече не е вярно за  Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени. По проект ръковоството закупи нов трактор и култиватор. Новата техника беше показана пред учениците на официално тържество, където присъстваха и собствениците на фирмата-вносител.

"Вие ще се убедите, че учениците в нашето училище получават подготовка на много високо ниво. А чрез предоставената  техника, те ще имат достъп до съвременни технологии, които са адекватни на пазара на труда и на работата в земеделските кооперации", каза директорът на училището Надежда Иванова.

Проекът "За успеха си утресе готвим от днес” е в рамките на Националната програма "Модернизиране на системата на професионалното образование” на МОН за 2014. Общата стойност на новата техника е 99 420 лв, от които 10 000 лв са предоставени от дарители на училището.

Освен двете машини по проекта, гимназията получи още една. За добрата и професионална работа в училище  фирмата - вносител, която има база и в Павликени, дари тороразпръскваща машина за дейностите по специалността "Механизация на селското стопанство”. Събственикът на фирмата Веселин Генев обяви и готовността си за предоставяне за учебна практика и провеждане на летни стажове на изявени ученици в базите на фирмата в страната. 

Качествено образование се получава с модерна техникаОбщина Павликени

Качествено образование се получава с модерна техникаОбщина Павликени

 

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар