Вход | Регистрация

Първолаци от СОУ"Ем.Станев" се учат на патриотизъм и толерантност

Малчуганите от I „в” клас с класен ръководител г-жа Галина Гогева проследиха с интерес делото на Васил Левски в презентация

Първолаци от СОУ"Ем.Станев" се учат на патриотизъм и толерантност

Първокласници от СОУ”Ем.Станев” обогатиха знанията си за Апостола на свободата Васил Левски в Час на класа. Малките художници от I "в” клас с класен ръководител г-жа Галина Гогева изгледаха емоционално и с голям интерес специално подготвена презентация за Дякона, чиято 143-та годишнина от смъртта отбелязваме днес.

На фона на възрожденски песни и стихотворението на Христо Ботев "Обесването на Васил Левски”, децата научиха нови факти за живота и делото на българския герой.

Подготвеното от г-жа Гогева представяне носи чувство на патриотизъм и гордост, но учи и на толерантност към миналото.

Новото поколение не трябва да се възпитава в антагонизъм между българи и турци. Обществото се развива и от позицията на времето се налага друг подход, този на толерантността, сподели г-жа Гогева.

Това е един от начините децата ни да не израстват с комплекси, които да бъдат пречка за личностното им и социално развитие, добавя още учителката.

Следващата презентация, която ще онагледи нови знания за първокласниците, е посветена на кукерските игри и тяхната символика.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар