Вход | Регистрация

Високи отличия донесоха възпитаници на Музикалната школа

2 първи и една втора награди спечелиха през юни музиканти от школата по музика към Младежки дом - В. Търново

Високи отличия донесоха възпитаници на Музикалната школа

Две първи награди спечелиха възпитаници на Музикалната школа във Велико Търново по време на Международния детски фестивал на изкуствата "Трикси”. Той се проведе на 23 юни в Албена под патронажа на Министерството на културата.

Анастасия Стоева – цигулка, с преподавател Елка Станева, и Йоана Георгиева – пиано, с преподавател Росица Тарапанова, се представиха отлично в раздел "класика” на фестивала. Те изпълниха произведения от Моцарт, Чайковски, Дебюси и Парашкев Хаджиев.

Втора награда заслужи през този месец и акордеонистът Стелиян Иванов с преподавател Делян Пенчев. Той представи търновската музикална школа на 11-ти фестивал на школите по изкуствата в Пловдив.

Това са само част от отличените през годината музиканти към Школата по музика в Младежки дом – В. Търново. Към момента тече прием на деца, желаещи да свирят на класически музикални инструменти през новата учебна година. Инструментите, които те ще овладяват са: пиано, цигулка, виола, виолончело, флейта, китара, акордеон, както и солфеж и подготвителен клас солфеж за най малките.

Записвания за класовете се приемат в стая 205 на Младежкия дом във Велико Търново, ул.” Христо Ботев”15 А, тел. 062/625943, 062/622696.

<< Sever.bg във Facebook >> 

 

                                       Докладвай за нередност в статията
Добави коментар