Вход | Регистрация

Велико Търново и Никозия обучават съвместно студенти

ВТУ подписа договор за сътрудничество в областта на образованието с кипърски колеж

Велико Търново и Никозия обучават съвместно студенти

Договор за образователно сътрудничество подписаха днес ректорът на Великотърновския университет проф. д.н.п. Пламен Легкоступ и директорът на Колеж "Каза” – Никозия, Република Кипър г-н Янис Савериадис.

Двете учебни заведения ще си сътрудничат в обучението на специалисти в областта на висшето образование и съвместна научна дейност, базираща се на законодателството на Република България и Република Кипър.

Обучението на студенти в редовна и дистанционна форма по програми за придобиване на степен бакалавър, магистър и доктор ще се осъществява от Великотърновския университет.

Обучението ще се провежда в базата и с организационните ресурси на Колежа на територията на Република Кипър и е платено. Теоретичното и практическото обучение на студентите ще се осъществява на модулен принцип.

Договорът за образователен франчайз стартира с Бизнес администрация – магистърска програма и Теология – бакалавърска и магистърска програма.

Студенти, които успешно са завършили образованието си в Колежа "Каза” – Никозия, получават степен за завършено висше образование по съответната специалност на съответната научно-образователна степен, за която са се обучавали, издадена от Великотърновския университет.

Дипломите им ще се издават според българското законодателство, на български език, като към тях ще има европейско дипломно приложение на английски език.

 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар