Вход | Регистрация

Питат колко от роднините ни учат в чужбина

Питат колко от роднините ни учат в чужбина
Снимка: Thinkstock/Guliver

Статистиката отново влиза в домовете ни!

След като тръгна да ни изучава как сме здравословно, сега екипите ще питат как сме с образователната мобилност.

Изследването ще се проведе до 28 ноември на територията на цялата страна. Изследването в област Велико Търново ще обхване 86 домакинства от 28 населени места. В регионалната извадка за областта попадат 12 града, както и 16 села.

Основната цел на наблюдението е пилотно събиране на данни през 2014 г. за младежката образователна мобилност чрез изследване на домакинствата. Ще бъде използван хармонизиран въпросник, който ще осигури международна съпоставимост на получените резултати за страните от Европейския съюз, информират от Териториалното статистическо бюро във Велико Тъорново. 

Обект на наблюдение са всички членове на включените в извадката домакинства на възраст 18 - 34 навършени години, като с тях ще се осъществят персонални интервюта.

Образователната мобилност се дефинира като физическо преминаване на националните граници между страна на произход и страна на дестинация с цел последващо участие в дейности, свързани с образованието на отделното лице - придобиване на цялостно образователно ниво (дипломна мобилност) или участие в обучение за определен период от време (кредитна мобилност).

 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар