Вход | Регистрация

Над 1300 ученици посрещна днес СОУ "Ем.Станев"

Ремонт за енергийна ефективност за 1,3 млн.лв. предстои в училището, Общината "ще помисли" за инструментите на оркестъра

Над 1300 ученици посрещна днес СОУ "Ем.Станев"
Снимка: Север.бг

Община В. Търново ще помисли за инструментите на духовия оркестър при СОУ "Ем. Станев" през следващата година. Това обеща кметът на В. Търново Даниел Панов по време на откриването на учебната година в едно от най-големите училища в общината, което единствено има подобен оркестър.

1,3 млн. лв. пък ще бъдат вложени в енергийната ефективност на сградите му. Средствата се отпускат по европейска програма за общо 5 училища във В. Търново, като най-голяма част от тях ще бъдат насочени към СОУ "Ем. Станев" за смяна на дограма, саниране и отопление.

Разработен е и проект за създаването на Център за изкуства, който ще се помещава в едно от крилата на школото, използвано преди години за дейностите по трудово обучение. След необходимия ремонт тук ще имат своите помещения за репетиции и ателиета специализираните паралелки по изобразително изкуство, музика и хореография.

Директорът на СОУ "Ем.Станев" Кина Котларска откри учебната 2015-2016 година с поздрав към всички ученици, от най-малките 5-годишни до вече завършващите 18-годишни. Тържеството премина с музикални и рецитални поздрави към децата, както и право хоро.

Малко над 1300 са учениците през тази година, като за първокласниците беше разкрита допълнителна паралелка по рисуване, с което първите класове станаха седем. Във всеки от тях ще се обучават по 25 ученици. За първа година е формирана и езикова паралелка от 1-ви клас.

Също за първа година първолаците на СОУ "Ем.Станев" положиха символична клетва, с която се заклеват да бъдат ученолюбиви и да пазят честта на своето училище. Всички дечица целунаха училищното знаме и преминаха под арка от балони, с което официално прекрачиха гостоприемния праг на знанието.

Разгледайте снимки от събитието в нашата галерия.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар