Вход | Регистрация

"Мартенски студентски четения" ще има във ВТУ

"Мартенски студентски четения" ще има във ВТУ

    "Мартенски студентски четения" ще се проведат на  24 и 25 март в Ректората на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий”. Тази година  форумът, който традиционно привлича участници от различни български университети и научно-образователни институции ще се проведе за седми път. .В  студентските четения, които ще протекат в рамките на два дни, ще се включат 66 участника от ВТУ" Св. св. Кирил и Методий", СУ "Св. Климент Охридски" , ПУ " Паисий Хилендарски", ШУ "Неофит Рилски", ЮЗУ " Епископ Константин Преславски", БАН и Тверският държавен университет.
    
    Традиционно студенти и докторанти от цялата страна пътуват за старата столица, за да представят своите доклади в областта на хуманитаристиката - история, археология, география, културен туризъм. Участниците ще имат възможността да представят научните си разработки, да дискутират и дебатират интересни за тях теми, които след форума ще бъдат издадени в сборник.

    "Мартенските студентски четения"  се организират всяка година от Историческия факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и се провеждат в обособени тематични сесии. В организационния екип участват и Деканатът на Историческия факултет, Студентският съвет на ВТУ,  Клубът по българска медиевистика и Студентският клуб Ателие "История и памет”.

     Началото на инициативата е  на 24 март от 9.00 часа в 321 аудитория на Ректората. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар