Вход | Регистрация
Последна информация от Новини и теми

Национален музей на образованието

1 от 2
За контакти:
Габрово ул. Априловска 15
e-mail: nmo@abv.bg
телефон: 066/800770
Информация:

Музеят е създаден на 1.01.1973 г. и е разположен в западната част на историческата сграда на Априловска гимназия, построена през 1873 г. и обявена за паметник на културата през 1979 г. Пред сградата се намира паметникът, а в двора - гробът на идеолога на новобългарското образование - Васил Евстатиев Априлов.

 

Експозицията проследява историческия път на образованието в България от създаването на писмеността (IX век) до наши дни. Експонатите са разположени в пет зали на площ от 435 кв.м.

 

В музея се съхраняват оригинали от Плиска и Преслав / IX век/, шест издания на “Рибния буквар” /1824 – 1862 г./, колекция български учебници от Възраждането до наши дни, личната библиотека на Васил Априлов, уреди и апарати по физика от края на XIX век и много други интересни експонати. Към музея функционира и специализирана педагогическа библиотека с над 28000 тома.

Работно време: без почивен ден от 8:30 - 18:00 ч.Добави коментар

Коментари 1


1 Alexandar Lichev 08.08.2012 | 10:25
Здравей имаш ли рег в clixsense? ,това е най-добрият PTC за правене на пари, на ден можеш да правиш по 6-7$ от реклами и Tasks(задачки). ,имаш и всеки ден шанс да спечелиш до 5$ от Clixgrid(цъкаш едни квадратчета, в които има пари - на късмет е).В този сайт най-добре се печели от задачите и от рефералите.Има доста Българи и даже си имаме Български форум.Ако нямаш рег ще ти бъда благодарен да се регнеш през мен и станеш мой реферал.Ако има нещо винаги можеш да разчиташ на мен, ще помагам :) Ето ти линк за регистрация: http://www.clixsense.com/?4365348 Този сайт е от 2007 година и има милиони потребители и винаги си плаща. Изкарват се пари от гледане на реклами, Clixgrid,задачи,оферти и реферали. Задачите- от задачите се правят наистина добри пари като разбереш как се изпълняват.Лично аз правя по 6-7$ на ден от задачи.Ако не вярваш мога да ти пратя снимка да се убедиш.Мога да те науча да си изпълняваш задачите ако ми станеш реферал :) Рефералите- сайта има много добра изградена система спрямо рефералите,Можеш да печелиш доста добри пари от своите реферали ако са активни.