Вход | Регистрация

Фотограф популяризира Велико Търново пред света

Фотограф популяризира Велико Търново пред света

Известният фотограф Михал Хуневич /Michal Huniewicz/ популяризира Велико Търново пред света. Майсторът на обектива е част от екипа на реномираното бизнес издание Financial Times /”Файненшъл Таймс”/.

Той гостува в Старата столица по предложение на Пламена Панова – великотърновка, също работеща в престижната печатна медия, издавана в Лондон. Фотографът бе посрещнат от заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова и археолога проф. Хитко Вачев. Те запознаха Хуневич с хилядолетната история на Велико Търново, столичния период на града и богатото му културно-историческо наследство, съвременния му облик като целогодишна дестинация за културен туризъм, образователен, фестивален и икономически център.

Михал Хуневич разказа за положителните си впечатления от България, от красивата природа и родните църкви. Запознат с творчеството на Иван Вазов, фотографът изрази възхищението си от запазването на българската национална идентичност, православна вяра, култура и традиции в периода на петвековното османско потисничество. По време на посещението си фотографът ще разгледа музейните обекти и паметници на културата във Велико Търново и архитектурния резерват с. Арбанаси.

Михал Хуневич пътешества из целия свят и прави репортажи от различни дестинации. Най-популярният му фотопътепис е от Северна Корея, чрез който той успява да покаже моменти и житейски истории, останали скрити за широката общественост. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар