Вход | Регистрация

Пролетни празници започват в Свищов

В рамките им е включен Маратон на четене „Четяща България – Четящ Свищов“

Пролетни празници започват в Свищов

Пролетни празници с богата и разнообразна програма започват в Свищов.

Първата проява стартира на 31 март, 1 и 2 април в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” - XIII национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора”.
 
Отново на 31 март в Художествена галерия "Николай Павлович" от 17.00 часа се открива Изложба с творби на ученици – випуск 2016 на НГПИ "Тревненска школа"  - Трявна от специалностите дърворезба,интериорен дизайн и иконопис.
 
На 3 април  в СУ "Димитър Благоев" е инициативата "Да четем на глас, да четем заедно" –стихове за Великден с ученици от III а клас.
 
На 6 април  в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 18.30 часа Драматичен театър "Сава Огнянов” – Русе представя романтичната комедия "Бурунданга” от Жорди Галсеран. Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов. Билети се продават на касата на читалището.
                                                                
На 7 април  в Детски отдел на Градска библиотека от 10.00 часа започва "Пролетни багри" -  пресъздаване на обичаи, посветени на Лазарица и Великден от III група на ДГ "Калина Малина". В двора на къщата музей "Алеко Константинов" от 11.00 часа започва  програма, посветена на Лазаровден и Цветница с децата от ДГ "Радост" и ДГ "Чиполино". 

На Камерна сцена в ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” на 7 и 8 април ще се проведе XV национален фестивал на любителските камерни и кафе – театри.
                                                              
В  двора на къща музей "Алеко Константинов" от 11.00 часа на 12 април ще има  Великденска програма с деца от ДГ "Слънчо".
 
На Великден - 16 април в храм "Св. Пророк Илия” от 11.00 часа ще бъде Великденският  концерт на Първи български хор "Янко Мустаков”
Диригент е  Елизабет Людмилова, а хормайстор Бисера Друмева.
 
Проявите от пролетните празници продължават на 20 април в СУ "Димитър Благоев", когато стартира  "Маратонът започна, включи се и ти!" – щафетно четене на стихове и разкази за Великден  с участието на ученици от  II б клас.
 
На следващия ден в Художествена галерия "Николай Павлович” от 11.00 часа се открива  изложба с творби от Международното биенале за детска рисунка "Свищов-2015”. Тогава ще бъдат наградени и  отличените деца.
 
В двора на къщата музей "Алеко Константинов" от 17.00 часа ще се проведе Творческа среща с поета Божидар Богданов и новата му книга "Кула".
 
На 23 април в храм "Св. Троица” от 11.00 часа отново ще има Великденски концерт на Първи български хор "Янко Мустаков”,
част от Националната инициатива на Български хоров съюз  "България пее”. Диригент е Елизабет Людмилова, а хормайстор Бисера Друмева.
 
От 24 до 28 април в градската градина ще има  Изложба-базар на картини от ученици при СУ "Димитър Благоев".
 
На 27 април в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” от 18.30 часа за любителите на танцовото изкуство ще има Танцов спектакъл – моделна версия на балета "Лебедово езеро" с участието на възпитаниците от  Балетната школа при читалището. Ръководител е Надя Йорданова, а хореографията е на  Гергана Христова и Надя Йорданова.
                                                                
Пролетните празници в крайдунавския град завършват на 29 април в НЧ "Възраждане -1908" село  Българско Сливово с Регионален фолклорен празник "От Лазарица до Гергьовден". 

източник: dariknews.bg


 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар