Вход | Регистрация

Търново кани на греяно вино и вурстчета

Врати отваря отново Коледният базар

Търново кани на греяно вино и вурстчета
Снимка: Север.бг

Търновци ще усетят Коледния дух съвсем скоро.

Празничното им настроение ще поддържа цветният и интересен базар. Всяка година той се разполага в парк "Марно поле” и тази година ще е така. Направен е в популярния и традиционен за Европа формат "Christmas Village” (Коледно селище). Организира от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов".

Коледният базар ще бъде официално открит от кмета на Община Велико Търново Даниел Панов в 18,00 ч. на 5 декември, веднага след запалване на празничните светлини в града.

Базарът ще е отворен  всеки ден, от 1 декември до 31 декември, от 10,00 до 20,00 ч.

На централната алея ще са разположени 25 къщички-павилиони, в които през целия декември ще се предлагат подаръчни стоки и коледна украса, изделия на родните художествени занаяти, детски играчки, захарни изделия, деликатеси, напитки, сезонни стоки и др. По традиция на базара в една от къщичките  ще има благотворителна коледна изложба-базар "Ние можем VIII" на потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново, а в друга ще има ръчно изработени  сувенири изработени от майсторите на Самоводска чаршия. 

В "Къща на глювайн" ще може да се опита греяно вино и вуртсчета. 

Къщичката за пожелания също ще си е на мястото. Джуджетата ще приемат писма до Дядо Коледа до 24 декември. Помощниците на белобрадия старец ще следят посланията да са с точен адрес, за да може да се получи бърз отговор от Лапландия. В близост ще е детския атракцион с виенско колело, въртележка и още много забавления за най-малките.

В центъра на базара пак ще еразположена специалната шатра със сцена, на която  през целия месец ще има  различни културни и развлекателни събития.

Парк "Марно поле" ще бъде украсен празнично и ще разполага с атрактивно осветление.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар