Вход | Регистрация

Биенале на църковните изкуства започва във В. Търново

Две съпътстващи изложби ще бъдат открити по време на събитието

Биенале на църковните изкуства започва във В. Търново
iNews/Радила Радилова

Четвърто издание на единственото у нас Биенале на църковните изкуства ще се проведе във Велико Търново на 19 и 20 октомври.

Събитието е част от програмата на Общината за 830-годишнината от въстанието на братята Асен и Петър и възстановяването на Българската държава и е посветено и на 750-годишнината от възстановяването на Търновската митрополия.

Инициатор на биеналето е Богословски факултет на Великотърновски университет, Община Велико Търново, осъществява се с подкрепата на Съюза на българските художници и Великотърновската митрополия.

Официалното откриване на Биеналето е в 17.30 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" на 19 октомври. Тогава ще бъдат и обявени резултатите от конкурса за изписване на търновски светец.

Две съпътстващи изложби ще могат да разгледат търновци и гостите на града по време на биеналето - експозиция от икони на проф. Геогиос Кордис от Атинския университет и изложба на ученици от Националната гимназия по приложни изкуства в град Трявна.

Във втория ден на събитието отново в Изложбените зали ще има представяне на съвременни материали за ново храмово строителство и църковна стенопис, както и представяне на книги от областта на църковните изкуства. Биеналето ще завърши с Дискусия по проблемите на съвременните църковни изкуства.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар