Вход | Регистрация

Театър ВЕСЕЛ представи страната ни в Армения

Куклениците от великотърновския театър ще зарадват търновчетата с представление на 20 септември

Театър ВЕСЕЛ представи страната ни в Армения
Театър ВЕСЕЛ

Театър ВЕСЕЛ беше поканен да представи България на фестивал в Армения от Световната организация на куклените театри УНИМА. Преди дни великотърновският куклен театър се завърна от своето участие на Десетото юбилейно издание на Международния форум в Ереван и областта Лори.

Спектаклите на театри от Италия, Русия, Литва, Грузия, Армения и България оформиха афиша на театралното събитие, за да запознае с кукленото театрално изкуство малките и големи жители на гостоприемна Армения.  

Театър ВЕСЕЛ представи страната ни в АрменияТеатър ВЕСЕЛ

Последният спектакъл от фестивалната програма бе руската версия на "Храбрият оловен войник" на Театър ВЕСЕЛ. За пореден път търновските актьори демонстрираха на световен форум своя висок професионализъм. Вече 14 години най-играното по света заглавие от репертоара на Театър ВЕСЕЛ представя българското театрално изкуство. Само през последната година спектакълът "Храбрият оловен войник" бе показан на три континента – Азия, Африка и Европа. Търновските театрали бяха аплодирани на фестивали в Тайланд, Мароко, Сърбия и Румъния.

Театър ВЕСЕЛ представи страната ни в АрменияТеатър ВЕСЕЛ

"Магията на вятъра" е следващият театрален форум, където Театър ВЕСЕЛ ще представи културата на старата столица. На 19 септември в Сливентой ще представи класическото заглавие "Принцесата и граховото зърно".

В навечерието на Деня на Независимостта, на 20 септември, от 11.00 часа на сцената в парк "Марно поле" децата на Велико Търново ще получат подарък от Общината – спектакъла "Принцесата и граховото зърно" на Куклен театър ВЕСЕЛ.
 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар