Вход | Регистрация

Дядо Коледа ще видят в пиеса търновчетата

Дядо Коледа ще видят в пиеса търновчетата
Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 20 декември, от 11.00 часа в читалище "Искра” ще гостува Дядо Коледа. Спектакълът "Коледни сънища с Дядо Коледа” е едно от любимите заглавия в репертоара на Театър ВЕСЕЛ повече от 10 години.

Драматизацията и постановката са на Елка Баланова, куклите – на Лидия Къркеланова, музикалното оформлние – на Веселин Василев. В спектакъла участват актьорите Елка Баланова и Веселин Василев и, разбира се, специалният гост – добрият старец Дядо Коледа.

Едно делфинче от градския фонтан и един снежен човек – едно ново приятелство, родено навръх Коледа! Това е сънят на Тъжния човек, останал сам в празничната нощ. А когато се появи Думка Сладкодумка, започва истинският Празник. Лирична приказка за приятелството – не всеки ден ни се случва да срещнем истински приятел! Но когато дойде Дядо Коледа…?!

"Коледни сънища с Дядо Коледа” е последният спектакъл, който Куклен театър ВЕСЕЛ ще представи през 2014 на куклената сцена за семейна публика в читалище "Искра".

През отиващата си година ВЕСЕЛ представи България на международни фестивали в Сибиу (Румъния), Суботица (Сърбия), Кишинев (Молдова), Тимишоара (Румъния) и Банкок (Тайланд). Българското куклено театрално изкуство бе достойно оценено с награда за оригинален и модерен спектакъл в Молдова и награда за най-добър куклен спектакъл в Тайланд.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар