Вход | Регистрация

Рок междучасие си правят ученици от В.Търново

Рок междучасие си правят ученици от В.Търново

Рок междучасие си организират четвъртокласници от СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново и тяхната класна ръководителка. По този начин малчуганите си почиват от уроците.

Между сложните задачи по математика и четенето на литературни произведения, децата се забавляват с рок песни, които класната им ръководителка Илина Керина свири на китара. Малките ученици се превръщат в истински рок звезди и  дори собственоръчно  са адаптирали музикални инструменти за рок междучасията.

Всеки учебен час за четвъртокласниците започва с музика. Те вече си имат репертоар от рок песни и всяко междучасие пеят заедно. "Това ни създава удоволствие, много ни харесват песните, на които класната ни учи. Нашите любими групи са "Щурците" и "Сигнал", разказват децата. Освен китарата на Илина Керина, в класната стая звучат и още музикални инструменти, които децата сами са приспособили. Ползват кофи вместо барабани и вече са счупили няколко.

Учителката разказва, че идеята да се забавляват заедно с учениците  с рок музика в междучасията, дошла спонтанно. Докато ги чакала за часовете, дамата свирела на китарата, която стояла в ъгъла на класната стая. На децата музиката им харесала и неусетно започнали да разучават песните. По този начин и те, и учителката си почивали от напрежението в училище. Разучили песни на "Сигнал", на "Тангра" и на "Щурците".

Дори химнът на класа е  "Старите хипари".

Според учителката на малките момичета и момчета, когато човек живее по този начин, живее интересно.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар