Вход | Регистрация

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)
Снимка: Sever.bg

Продължаваме с кулинарната ни серия от стара българска кухня, която ви представяме заедно с Хан Хаджи Николи. За вас готви главен готвач Станимир Радичев, като този път той ни приготви нещо наистина невероятно вкусно - "Горски кебап от агнешко месо"

Важно е да знаете, че това ястие може да се приготви и с овнешко месо, като е въпрос на вкус какво ще използвате.

Няма да ви губим времето и направо преминаваме към вкусната част:

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)Sever.bg

Продукти за 4 порции :

1 кг. овнешко (или агнешко месо) обезкостено

100 гр. краве масло

0,050 мл. олио

2 глави лук

2 бр. моркови

½ глава целина

1 бр. пащарнак

1 бр. сушена чушка

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)Sever.bg

200 гр. манатарки

200 гр. пачи крак

50 гр. къпини

50 гр. боровинки

250-300 мл. червено вино

сварен ориз (или сварени картофи) за гарнитура

клонка бор

сол на вкус

черен пипер на вкус

мащерка – 1 щипка (или 3-4 клонки)

¼ връзка магданоз

1 щипка джоджен

1 щипка девесил

3 суп.л. лютеница (или доматено пюре)

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)Sever.bg

Начин на приготвяне :

Нарязваме овнешкото (агнешкото) месо на средни парчета х 25-30 гр.

Лука, морковите, целината и дръжката от магданоз се нарязват на ситно.

В удобен съд слагаме кравето масло и поставяме съда на котлона, добавяме овнешкото ( или агнешко ) месо и запържваме до зачервяване.

След това се добавят нарязаните зеленчуци (лука, морковите, целината и дръжката от магданоз), когато и те се изпържат леко, слагаме нарязаните гъби (манатарки и пачи крак).

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)Sever.bg

Добавяме сушената чушка,къпините и боровинките.Поръсваме със сол и черен пипер.

Добавяме виното и лютеницата (доматеното пюре).

Клонката от бор обвиваме в тензух и прибавямв заедно с останалите подправки.

Изсипваме цялата смес в тавичка, покриваме с фолио и печем във фурна на 180 градуса за около 3-3,5 часа до пълна готовност. Разпределяме съдържанието в 4 чинии и гарнираме с гарнитурата по вкус (варени картофи или варен ориз)

Да хапнем: Горски кебап от агнешко месо (Видео и снимки)Sever.bg

Ако думите не са достатъчни, ето и едно кратко видео, което проследява процеса:

Всички снимки от процеса на работа може да видите във фотогалерията ни тук.

Вкусно, нали? Ако искате да сготвим ваша любима рецепта, но по нов начин, напишете ни препоръката си на info@sever.bg или ни драснете няколко реда във Фейсбук. Лесно е! :)



Източник: Север.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар