Вход | Регистрация

С около 500 пътници потегли празничният туристически влак Горна Оряховица

С около 500 пътници потегли празничният туристически влак Горна Оряховица

С около 500 пътници потегли празничният туристически влак от гара Горна Оряховица.

Пътуването с парния локомотив 16.27 от Горна Оряховица до Трявна е не само туристическо преживяване, то е "шоу на колела", в добавка с подвижен музей-царски вагон и още един исторически вагон, който е сцена на музикален творчески проект.

На всеки пътник бе подарен специален подарък от завод за сладки изделия. По време на пътя петима пътници бяха избрани с томбола да бъдат статисти в клип на Хилда Казасян. На две гари по трасето предстоеше музикална програма от местни фолклорни състави, а с пристигането в Трявна, всички пътници участваха в големия фестивал в града. Учениците от специализираното училище по дърворезба бяха първите посрещачи на композицията и заедно с местните жители, дошли на гарата, станаха преки участници в заснемането на видеоклипа. После заедно с всички пътници се отправиха към града, където ги очаква тричасова тревненска фиеста. Цялото aтракционно пътуване с парен локомотив от серията 16.27 се организира от БДЖ, в партньорство с Министерство на туризма. 
Гергьовската композиция тръгна в 09.40 часа от Горна Оряховица и се движеше по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир. Локомотивът е произведен през 1948 г. в Австрия и днес в света се движат само два от тази серия – единият е в България и е начело на празничния Гергьовски влак, а другият е в Люксембург. В състава на композицията е включен и вагонът на Борис ІІІ от "Корона експрес”, който може да бъде разгледан по време на самото пътуване като музей на колела. Пътуването е част от новата туристическа програма на БДЖ, която обединява както пътешествие с ретро състави, така и цялостно туристическо преживяване. 

 

източник:  focus-news.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар