Вход | Регистрация

24 беловласи семейства подновиха клетвите си

23 златни и една диамантена сватби отбелязаха в Павликени

24 семейства отбелязаха златните си сватби в Павликени днес, измежду тях и едно семейство с диамантена сватба - цели 60 години заедно.

Общото тържество се организира от Община Павликени за трета година. Неговата идея е да даде положителен пример на младите хора, запазвайки християнските ценности и брака като основа на българското общество.

50 години след своя обет за вярност през 1965 г. беловласите съпрузи се врекоха във вярност повторно. Кметът инж. Мануил Манолов ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

"За трета поредна година организираме ритуала за отбелязването на златните сватби на нашите съграждани. Това събитие се превърна в традиция за есенния месец септември, която ни зарежда с радост, оптимизъм и вдъхновение. Радва ни, защото чрез вашите лични истории виждаме, че не е илюзия дългогодишната любов и разбирателство. Вдъхва ни оптимизъм, защото давате добър пример на младите поколения. Вдъхновявате ни, защото показвате, че добрината надживява всички превратности на времето", обърна се към възрастните двойки кметът.

След като оставиха своя подпис на специално изработеното брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. Според някои от съпрузите силната любов, съхранена през годините, е разковничето за дългия и успешен брак.

Всяка от "по-силните" половинки получи от инж. Манолов златен ключодържател с герба на Павликени, а техните спътници - позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар