Вход | Регистрация

Неутрализираха опасна наркогрупа

Неутрализираха опасна наркогрупа

Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха наркогрупа, действала в района на Разград, Търговище и Исперих, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини, екстази, марихуана. Дилърите работили предимно на територията на Разград, Търговище, Исперих, Омуртаг.
Трима мъже – ръководители на групата са били задържани на 31 март т. г. при специализирана операция на Звената на отделите "Борба с организираната престъпност” в Русе и Разград. В операцията са участвали и разследващи полицаи от Варна и Силистра.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г. Занимавала се е с производство, държане и разпространение на наркотични вещества и техни аналози, като често си е служела със силови методи и всяване на страх сред хората в районите на разпространение. Действията на групата са били широко известни на местните, но именно страхът ги е карал да мълчат месеци наред.
При специализираната операция по задържането на участниците в центъра на Разград са проверени пет адреса и 10 автомобила. При извършените претърсвания и изземвания са открити 80 г амфетамини, 40 таблетки екстази и амфетамин, 15 г марихуана, валута, както и шест везни за дозиране на наркотици. Най-голямо количество дрога е открито у единия от ръководителите на групата, който осигурявал стоката на едро и я разпределял сред участниците за разпространение.

Първоначално тримата бяха задържани за срок до 72 часа. Вчера Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар