Вход | Регистрация

Кметовете от 5 общини получиха символите на властта

Вчера и днес се проведоха тържествените сесии на новите Общински съвети на Полски Тръмбеш,Лясковец, Златарица, Елена и Стражица

Кметовете от 5 общини получиха символите на властта
Областна администрация - Велико Търново

Първите заседания на Общинските съвети в Полски Тръмбеш, Лясковец, Златарица, Елена и Стражица бяха открити от областния управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев.

Днес проф. Пенчев приветства новоизбраните съветници, общинските кметове и кметовете на населените места в Полски Тръмбеш и Лясковец. След произнасянето на клетвата от Георги Чакъров в Полски Тръмбеш и от Ивелина Гецова в Лясковец, кметовете получиха символите на двете общини - ключ и огърлица.  
Председател на Общинския съвет в Полски Тръмбеш след тайно гласуване стана Маринета Йорданова от групата на БСП, а в Лясковец беше избрана Даниела Арабаджиева от групата на ГЕРБ. 

Вчера областният управител откри първите заседания на Общинските съвети в Златарица, Елена и Стражица. Тържествени клетви положиха кметовете Пенчо Чанев в Златарица, Дилян Млъзев в Елена и Румен Павлов в Стражица.

Те получиха от проф. Пенчев ключът на общината и огърлицата на кмета. Сесиите на общинските съвети бяха водени най-възрастните съветници по предложение на областния управител.
За председател на Общинския съвет в Златарица беше избран Стефан Бранзелов от ПП ГЕРБ, в Община Елена - Стоян Златев от ПП ГЕРБ и в Община Стражица - Илиян Маринов от ПП АБВ.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар