Вход | Регистрация

Зов за помощ: Великотърновецът Петър се нуждае от средства, за да проходи

Зов за помощ: Великотърновецът Петър се нуждае от средства, за да проходи

Преди 11 години, след тежка катастрофа около Шереметя Петър Иванов от Велико Търново остава инвалид. И до днес той е затворник в тялото и дома си, съобщават отЕвроком Царевец.

С напредването на технологиите, обаче, вече има достъпни начини, които да го изправят на крака,единственото, което не достига засега са средства. За да ни разкаже неговата история и за да ни помоли за помощ ни потърси домашния помощник на Петър, който Община Велико Търново му е назначила. Мариянка Бузева работи с много хора, на които помага, но историята на младият мъж я трогва по специален начин. 

Той е на 30 години, когато тежкият инцидент го приковава на легло и вече 11 години не използва и не чувства краката си. Петър живее сам. Брат му е загинал в катастрофа. Майка му, която се е грижела за него, също е починала. Има баща, който през повечето време на годината е в Испания. Домашната помощничка на Петър го посещава всеки ден за 3 часа, през цялото друго време той е сам и е прикован за леглото си. 

За щастие модерната медицина предлага варианти, които могат да изправят Петър на крака. Казва, че е чувал за експериментално лечение със стволови клетки, но от клиниките, към които са изпратили запитване, все още не са отговорили. Има и друг, по-достъпен вариант – екзоскелет – машина, която се прикрепва към тялото и е способна да помогне на Петър да проходи отново. Мариянка Бузева в момента изработва кутии за дарения, които ще разположи в магазинната мрежа във Велико Търново и се надява да сбъдне мечтата на младото момче отново да се изправи на краката си.

Ако желаете да дарите средства можете да го направите и по банков път:

Петър Господинов Иванов 
IBAN: BG81 UNCR 7000 1523 0146 24
BIC CODE : UNCRBGSF

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар