Вход | Регистрация

10 искания за ремонт на улици и сгради от областта бяха одобрени

Постоянната областна комисия подкрепи искания за отпускане на средства за обекти в общините Лясковец, Сухиндол, Свищов и Елена

10 искания за ремонт на улици и сгради от областта бяха одобрени

10 искания за финансиране на инфраструктурни ремонтни дейности в област Велико Търново одобри Областната комисия за изпълнение на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по целесъобразността на постъпили искания от общини за предоставяне на средства от републиканския бюджет. Средствата ще бъдат отпуснати чрез Междуведомствената комисия за въстановяване и подпомагане /МВК/ към Министерски съвет.

Днес постоянната областна комисия заседава и членовете й единодушно подкрепиха исканията на общинските ръководства на Лясковец, Свищов, Сухиндол и Елена.

От Община Лясковец е постъпило искане за финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи по улица "Мизия”, ул. "Янтра” и ул. "Панайот Хитов” в с. Драгижево, които са на стойност 286 634, 89 лева. Част от пътната настилка е разрушена от силните дъждове на 18 февруари т.г.

Подадено е и искане за финансова помощ за ремонтно-възстановителни работи по улиците "Васил Левски” и  "Теменуга” в с. Джулюница, които са на стойност 130 815, 82 лева.

От Община Сухиндол искат финансиране на аварийно-възстановителни работи на църквата "Свети Димитър” в с. Бяла река”, изчислени на стойност 114 697,54 лева. Църквата е с влошени експлоатационни качества по отношение на технически характеристики и е в предаварийно състояние.
Аварийно-ремонтни и възстановителни работи и отводняване трябва да се направят и на оградните зидове на гробищен парк – гр. Сухиндол. Първоначално исканата сума през 2013 г. е била 257 575 лева, към днешна даат тя възлиза на 159 949,10 лева.

Финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи е нужно и за читалище "Трезвеност” в гр. Сухиндол. Те са на стойност 239 997, 81 лева.

От Община Свищов е постъпило искане за финансиране на неотложни аварийно-възстановителни работи за укрепване на улица "19-та” в с. Царевец на стойност 110 663,90 лева. Част от банкета на улицата започва да пропада и има опасност от затрупване селскостопанска постройка.

Община Свищов трябва да предприеме и неотложни аварийно-възстановителни работи за укрепване и възстановяване на улица "Рила” в с. Ореш, които са на стойност 521 892,15 лева, както и на улица "Екзарх Антим I” в свищов, на стойност 67 138,02 лв.

Искането от Община Елена е във връзка с авариен ремонт на водосток на ул. "Недешковци" на стойност 45 877.00 лева и за изграждане на водосток на ул. "Казаци", което ще струва 185 390.99 лева.

 << Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар