Вход | Регистрация

Международно психеделично кино и изкуство представят ТАМ

Фестивалът "Трипотека", включващ артисти от 28 страни, пристига във В.Търново

Международно психеделично кино и изкуство представят ТАМ

Психеделично изкуство, събрано в 70 късометражни филма и анимация, аудио-визуални спектакли на живо и изложба, пристига във Велико Търново на 23 април. Международният фестивал "Трипотека” ще представи на великотърновци проблемите на метафизичното и абстрактната красота на психеделичното изкуство в клуб ТАМ.

Велико Търново е вторият град у нас след София, където ще гостува уникалният фестивал. В него участват творци от 28 страни, сред които и България в лицето на музиканта Мирян Колев / E.U.E.R.P.I./ с неговия експериментален ембиънт проект и творби на Тодор Warp – част от изложбата от графики и видео инсталации.

Подбраните филми ще бъдат разделени в две категории – "Meta-Fun” (влакче на ужасите от астрален хумор) и "Introspective Journey” (редки находки от филми, с по-сериозен и задълбочен характер).

В ТАМ ще има и музикално-визуални изпълнения на живо от E.U.E.R.P.I. /България/, Pink Alien /Румъния/ & Cheesedrops /Франция/.

Куратор на проекта за психеделично изкуство "Трипотека” е румънецът Адриан Манолеску. Вход – свободен. Организаторите предупреждават, че събитието не е подходящо за хора, страдащи от епилепсия.

ПРОГРАМА:

19:30 – 20:15 – откриване на изложба
20:15 – 21:00 – аудио-визуален спектакъл
21:00 – 22:30 – късометражни филми – секция "Meta-Fun" 
22:30 – 23:00 – почивка/изложба
23:00 – 00:30 – късометражни филми – секция "Introspective Journey".

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар