Вход | Регистрация

Пожарникари почистват ледените висулки във Велико Търново

Пожарникари почистват ледените висулки във Велико Търново

Пожраникари от Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Велико Търново почистват ледените висулки от стрехите на сградите на главните улици в централната градска част. Огнеборците се отзоваха на молбата на Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов да помогвнат за почистването.

Молбата на Кмета на общината е мотивирана от загрижеността му, породена от възникналата непосредствена опасност за здравето и живота на гражданите от откъсване и падане на големи ледени късове от фасадите на сградите върху тротоара и пътното платно.

Със специализирана техника и личен състав противопожарната служба във Велико Търново със съдействие на полицейските органи и експерти от общинска администрация  осигуриха решаването на проблема с ледените висулки.
С обезопасяване на периметъра на почистване започна акцията по почистването на огромните ледени висулки от фасадите на сградите по централната улица.

Почистването на ледените висулки започна от Студентски стол №2 на ул. "Васил Левски"и ще продължи по всички главни улици в централната градска част.

Полицейските служители и общинските експерти ще продължат да оказват съдействие и да обезопасяват работният периметър до почистване на всички опасни ледени висулки от сградите.

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов изказва своята лична, както и на всички граждани благодарност, както и на всички, участващи в почистването на ледените висулки за проявеното разбиране, солидарност и съдействие от органите на противопожарната служба при решаването на важен обществен проблем и предотвратяването на опасни инциденти.

Община Велико Търново припомня на собствениците и на управителите на етажна собственост, че според разпоредбите на наредба за опазване на околната среда премахването на ледени висулки върху фасадите на обитаваните и ползваните от тях сгради е тяхно задължение.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар