Вход | Регистрация

Изложението "Културен туризъм" включва и Великденски базар на книгата тази година

Международния форум ще събере представители ан 25 български общини, които рекламират своите предимства за отдих

Изложението "Културен туризъм" включва и Великденски базар на книгата тази година

21 издателски къщи ще представят свои книги по време на "Великденския базар на книгата", който ще бъде част от ХІІІ Международното изложение "Културен туризъм" в старата столица. Традиционното изложение ще бъде от 14 до 17 април.

Международното изложение отделя специално внимание на издания, свързани с теорията и практиката на туристическите дейности, пътеводители, рекламно-информационни издания, он-лайн базирани издания, които се състезават за награди в Националния конкурс "Чети и пътувай”.

25 български общини са заявили участие в изложението, което популяризира най-добрите дестинации за културен туризъм у нас. Част от програмата е и Годишната среща на кметовете на общини по актуални въпроси, свързани с развитието на туризма. Участие в нея ще вземе министърът натуризма г-жа Николина Ангелкова.

Съвместно с експерти от Министерството на културата и чуждестранни специалисти ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с опазването на старинните сгради, които оформят облика на най-посещаваните дестинации за културен туризъм. Специално внимание ще бъде отделено на възможностите за финансиране на проекти, свързани с туризма, които ще бъдат финансирани от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г."

Както всяка година по време на форума ще се състои 12-то издание на Международния фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа”. Тук ще се състезават филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности.

Международно туристическо изложение "Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов", Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Предварителната програмата на изложението вижте тук:

www.velikoturnovo.info

www.culturaltourism.info

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар