Вход | Регистрация

Безлимитно държавното финансиране за ин-витро процедурите

Безлимитно държавното финансиране за ин-витро процедурите

В телефонен разговор народният представител лично информира жена, споделила такъв проблем по време на приемна

Пореден ангажимент, поет от ГЕРБ бе изпълнен, след като на последното си заседание правителството на премиера Бойко Борисов измени постановлението за изпълнение на държавния бюджет, за да се гарантират допълнителни средства за асистирана репродукция. Това съобщи народният представител от ГЕРБ – В. Търново Станислава Стоянова. 
Промяната означава, че пред двойките с репродуктивни проблеми вече няма да има ограничение в броя безплатни ин-витро процедури. 

Държавата ще финансира безлимитно колкото процедури са необходими, според лекарската преценка. 
Приетото постановление изрично урежда, че при изчерпване на средствата за дейности по асистирана репродукция, утвърдени по бюджета на Министерството на здравеопазването, министърът ще предприема действия за осигуряване на допълнително финансиране чрез вътрешнокомпенсирани промени и/или чрез одобряване на допълнителни разходи по бюджета на ведомството за сметка на централния бюджет, уточни икономистът и народен представител Станислава Стоянова. 

Днес Стоянова телефонира на жителка на В. Търново, която в понеделник посети приемната на народния представител, за да сподели такъв проблем. По време на срещата жената изрази задоволство от факта, че от ГЕРБ винаги са подкрепяли двойките с репродуктивни проблеми и изрази надежда, след три неуспешни опита, да има възможност отново да се подложи на безплатни процедури.  


Благодарение на днешното решение на правителството, това може да се случи, увери по време на телефонния разговор Станислава Стоянова, а развълнуваната жена сподели, че в най-кратък срок ще подаде необходимите документи. "Дано при следваща приемна да Ви видя с нов представител на семейството", пожела й депутатът Стоянова.  

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар