Вход | Регистрация

Български джаз музиканти набират средства за лечението на 32 - годишен великотърновски музикант

Български джаз музиканти набират средства за лечението на 32 - годишен великотърновски музикант

Български джаз музиканти ще набират средства за лечението на 32 - годишен музикант от Велико Търново. Концерти под мотото "ЗАЩОТО МУЗИКАТА ЛЕКУВА" ще бъдат организирани за Даниел Лазаров. 32-годишният великотърновец е басист на Втора Тунджанска механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора. Той бе диагностициран с лимфом на Ходжкин, а заболяването изисква незабавно лечение. Младият мъж вече е в специализирана клиника в Турция.

Тъй като за пълния  курс на терапията са необходими 50 хиляди лева, а те  са непосилни за семейството на Даниел Лазаров, .диригентът на оркестъра в Стара Загора  кап. Цветомир Василев и тромпетистът Венци Благоев са се заели да организират благотворителни прояви, с които да съберат така необходимите средства.

На 15 февруари от 20.30 часа в София Лайв клуб и на 16 февруари от 19.00 часа в Операта в Стара Загора колеги и приятели на Даниел ще свирят и пеят благотворително за набиране на средства. Ще бъдат проведени и благотворителни търгове. На 18 февруари от 11.00 часа в "Чайната” любимото шоу на най-малките "Джаз за деца” и на 19 февруари от 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески" в Стара Загора френско-българският квартет Жорис Малиа, Софиан Ел Мабрук, Людовик Гиварш, Димитър Благоев също  ще свирят благотворително.

Даниел Лазаров е познат във Велико Търново и Стара Загора.  Освен  във военния оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада и  във Военния биг бенд на Стара Загора, музикантът свири и в джазовата формация Overground Brass Band, а отскоро се радва и на дъщеричка.

 Средства за лечението на Даниел се събират по следните сметки: УниКредит Булбанк BIC: UNCRBGSF IBAN: BG40UNCR70001500067587 Титуляр: Даниел Александров Лазаров Или чрез Paypal: dido_breika@abv.bg

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар