Вход | Регистрация

Министър Ангелкова ще открие 13-ото издание на МИ"Културен туризъм"

Повече от 70 изложители от България и чужбина ще участват в мащабния форум

Министър Ангелкова ще открие 13-ото издание на МИ"Културен туризъм"
Снимка: Север.бг

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международното изложение "Културен туризъм" във Велико Търново заедно с кмета на града Даниел Панов. Форумът се провежда за тринадесети път и тази година ще събере повече от 70 български и чуждестранни изложители, които ще представят предимствата на своите туристически дестинации.

Изложението ще бъде открито от 11,30 ч. на 14 април в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", където ще ъдат подредени щандовете на участниците. Тук ще намерите туристическа информация за 50 български общини, за ЮАР, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция, побратимените на Велико Търново градове Твер (Русия), Бурса (Турция), Таршин (Малта).

Годишната среща на кметовете на общини в Република България по проблемите на туризма ще бъде част от програмата в първия ден на изложението. Министърът на туризма Николина Ангелкова и деветдесет и пет кметове на общини от страната ще участват в нея.

Предвидени са още кръгла маса по проблемите на културното наследство, дискусия "Опазване на културното наследство – мисия възможна" и конференция по темата с представители на няколко министерства.

"Великденския базар на книгата" ще допълва програмата на изложението. В него ще гостуват 21 издателски къщи, а Маратон на четенето ще се проведе в училища в града по повод Международния ден на книгата и авторското право - 23 април.

Очаквайте също 12-то издание на Международен фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа". В него ще видите филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности. Във Велико Търново ще се проведе и Национален конкурс "Чети и пътувай” за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика.

В дните на туристическия форум в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" ще има изложба на Етнографски комплекс "Златоград", Великденски базар на ръчно изработени сувенири от потребителите на социални услуги в Община Велико Търново и изложба на Национално сдружение "Седянка".

Може да посетите изложението в Изложбени зали "Рафаел Михайлов" от 10,00 до 18,00 часа в дните 14, 15 и 16 април 2016 г.

Международно туристическо изложение "Културен туризъм” е съвместен проект на Община Велико Търново, Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов", Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА). Провежда се с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.

Програмата на изложението в интернет: www.velikoturnovo.info, www.culturaltourism.infoДокладвай за нередност в статията
Добави коментар