Вход | Регистрация

Седмица на книгата

Седмица на книгата


Седмица на книгата ще се проведе във Велико Търново в рамките на проект "Арт лято" . Това съобщи един от организаторите на събитието Радослав Гизгинджиев. В периода от 5 до 11 юни в пространството в подножието на паметник "Асеневци" в старата столица ще гостуват популярни писатели и издатели.

Утре, на 6 юни, ще се проведе уъркшоп "Стиска ли ти да бъдеш писател за час?" с авторката Деси Нико. Представители на известно издателство пък ще дадат напътствия за това как се издава книга.

"Целта на Седмицата на книгата е основно да провокират хората да четат, както и да провокира хората, които имат потенциал за писане, да го направят. В тази седмица всеки ден ще има определено събитие, което е свързано с книгата, с четенето и с писането. Всеки ден ние срещаме търновската публика с различни популярни писатели и издатели", обясни Радослав Гизгинджиев. Той допълни, че Седмицата на книгата ще завърши с благотворителен базар. Целта е всеки, който има стари и ненужни книги да ги предостави, или пък просто да се включи като доброволец в инициативата. Със събраните средства ще бъдат закупени нови издания за библиотеката на читалище "Надежда". Старите книги, които не успеят да се продадат, също ще бъдат предоставени на читалището.

"Опитваме се да превърнем благотворителните базари в традиция за Велико Търново. Знаете, че миналата година имахме много голям успех. Успяхме да съберем средства за различни инициативи", допълни Радослав Гизгинджиев. Благотворителният базар за читалище "Надежда" ще се проведе на 11 юни, от 11.00 до 18.00 часа. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар