Вход | Регистрация

Топъл обяд ще получават нуждаещи се от Община Свищов

Топъл обяд ще получават нуждаещи се от Община Свищов

Стойността на проекта е 6 223,00 лв.

Общината предоставя "Топъл обяд” чрез Домашен социален патронаж на 30 потребители в работните дни от седмицата,  в периода от 23 януари  до 30 април 2017 г..  

Услугата ще бъде за хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция  "Социално подпомагане"- град Свищов, както и за самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии, пенсии несвързани с трудова дейност/.

Топъл обяд вече  получават 13 души от град Свищов, 9  от село Овча могила и по  двама  от селата: Българско сливово, Козловец, Морава и Ореш.

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Свищов  ще развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация. Със средства по оперативната програма се дава възможност на тези лица да получават топъл обяд  през зимния сезон на  2017 г. Гарантирано е предоставяне на разнообразно седмично меню, с което се осигурява балансирано хранене на целевата група, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене.

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020 г. към Агенция за социално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, съобщиха от общината в крайдунавския град.

източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар