Вход | Регистрация

Arbanassi Summer Music 2017

Arbanassi Summer Music 2017

Три чудесни концертни вечери предлага осмото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music2017. Музикалното събитие ще се проведе от 8 до 12 август в уникалната с акустиката и стенописите си църква "Св. Архангели Михаил и Гавраил" в Арбанаси. Концертите са с начален час 19,30 часа.

Фестивалът е по инициатива на Регионалния исторически музей -Велико Търново и се реализира с подкрепата на Община Велико Търново. Музикалното събитие е носител на престижния лейбъл "Европа на фестивалите, фестивалите на Европа" 2017-2018.

Във вълнуваща среда на възрожденската църква  тази година ще бъдат представени творби на Дворжак, Бах, Дебюси и Фуре. Произведенията ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти  от Германия, Великобритания, Белгия и България  Това са Амрай Либолд – фагот, Клер Лешиен – цигулка,  Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас, Люси Джил – цигулка и Самуел Барсегян – виола. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония  и други световни оркестри.

Интимни концертни вечери, обединяващи музиканти и публика и нивото на изпълненията, в съчетание с магнетичната църковна атмосфера, превръщат Arbanassi Summer Music в едно уникално музикално събитие.

Билетите са на цени от 15, 12 и 10 лева и ще се продават непосредствено преди всеки концерт на място, пред църквата "Св. Архангели Михаил и Гавраил" в Арбанаси. Предварителна резервация на билети може да се направи чрез електронна поща arbanasimusic@abv.bg или на телефон 0888070055.  

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар