Вход | Регистрация

Сътрудничество между старите столици на България и Виетнам

Делегация от град Хюе е на посещение във В.Търново, обсъждат възможности за партньорство

Сътрудничество между старите столици на България и Виетнам

Велико Търново започва партньорство с древната виетнамска столица Хюе. Това беше решено по време на посещение на делегация от Виетнам със заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.

Зам.-председателят на Асоциацията на виетнамските дружества за приятелство с България Ву Хунг води делегацията в старата ни столица. Сред нейните членове са още ректорът на частния строителен университет в Ханой Нгуен Ван Хунг и директорката на изградената с български средства детска градина, намираща се в Ханой.

Богатото културно-историческо и архитектурно наследство на двете стари столици обединяват интересите им. Допирни точки намират и в областта на образованието и туризма. Предстои изграждане на работни контакти между администрациите на двата града, след което ще започне сътрудничество най-напред между детски градини от Велико Търново и Хюе.

Ще се работи също върху създаване на двустранни контакти между бизнеса, образованието, туристическия бранш, както и в сферата на културата.

Хюе е сред големите туристически центрове във Виетнам, като годишно се посещава от над 3 милиона туристи, от които 1 милион са чужденци. Изградената с български средства детска градина в Ханой обучава 600 деца. Специална група от 35 деца се запознава с особеностите на българската култура, история и бит.

<< Sever.bg във Facebook >>

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар