Вход | Регистрация

Кастрират и обезпаразитяват бездомни животни в общината

Акцията започва на 14 март, в нея могат да се включат безплатно и стопани на дворни кучета и котки

Акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки започват Община Велико Търново и Фондация "Четири лапи” през март.

От 14 март до 1 април безпризорните животни на територията на община В.Търново ще бъдат прегледани от ветеринари и ще им бъдат извършени манипулации с цел ограничаване на популацията им. Всички животни ще бъдат маркирани след това.

Собствениците на дворни кучета и котки могат да ги заведат за преглед и безплатна кастрация в подвижната ветеринарномедицинска амбулатория на Фондация "Четири лапи”, съобщават от отдел "Околна среда” към Общината.

Лабораторията ще се намира в базата на ЕТ "Пролет – Й. Йорданов” на ул."Индустриална" във Велико Търново. Фондацията осигурява транспорт за стопаните на животни, които живеят извън старата столица, за да се възползват от него, те трябва да уведомят съответния кмет или кметски наместник в своето населено място.

Община Велико Търново и фондация "Четири лапи” работят успешно още от 2008 г. Старопрестолният град бе първият, в който неправителствената организация започна да работи след приемането на Закона за защита на животните, припомнят от Общината.

Общински приют за бездомни кучета работи от септември миналата година на територията на Великотърновска община. Оттогава до сега в него са били приютени и получили грижа над 160 животни. Повече от 60 от кучетата вече са осиновени. Всички обитатели на приюта са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и маркирани с чип. Приемникът бе изграден със средства от общинския бюджет и се намира между селата Шемшево и Буковец.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар