Вход | Регистрация

Джипитата в област В.Търново протестират и в следващите 2 дни, утре протести и в Ловеч

Осигурени са дежурни кабинети за деца и възрастни

Джипитата в област В.Търново протестират и в следващите 2 дни, утре протести и в Ловеч
Снимка: sxc.hu

Протестът на личните лекари ще продължи и в следващите няколко дни. Утре към вече неприемащи пациенти джипита в областите В.Търново, Кюстендил, Ямбол и Разград се очаква да се присъединят и колегите им от Пазарджик, Перник, Сливен, Смолян и Ловеч.

Това каза днес в Кюстендил председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров. Той уточни, че протестът е спонтанен и е срещу неефективната здравна реформа на мистър Петър Москов. С промените в Националния рамков договор 2016 общопрактикуващите лекари /ОПЛ/ се превръщат в чиновници, което отнема от времето им да лекуват своите пациенти, смятат джипитата.

Почти всички лични лекари във Велико Търново не приемат пациенти днес, а протестът им е обявен за три дни. За спешните случаи като висока температура и високо кръвно налягане има дежурни лекари в градската поликлиника във В.Търново, в Горна Оряховица и в Павликени.

Днес ОПЛ се събраха в в залата за ДКЦ в старата столица, за да обсъдят проблемите в реформата и как да продължат стачните им действия. Според председателя на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Велико Търново д-р Христо Димитров в здравеопазването има нормативен хаос и всички закони и наредби, приети в последно време, трябва да бъдат редактирани с участието на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар