Вход | Регистрация

Стартира кампания за кръводаряване "БлагоДаря"

Тя се инициира от Движение "България на гражданите"

Стартира кампания за кръводаряване "БлагоДаря"
Снимка: sxc.hu

Общинските структури на Движение "България на гражданите" във Велико Търново и Горна Оряховица организират кампания за доброволно кръводаряване под надслов "БлагоДаря". Акцията ще стартира утре, 1 февруари, от 10:00  часа пред паметника на Д-р Стефан Черкезов в двора на великотърновската Областна болница, информират от движението.

Кампанията е инициирана като знак на съпричастност към затрудненията на отделението по трансфузионна хематология във Велико Търново по осигуряване на достатъчно кръв за спешни и животоспасяващи операции, обясняват организаторите.

Акцията има за цел и да провокира активно отношение на хората и повишаване на мотивацията към доброволното кръводаряване. От Движение "България на гражданите" се надяват това да се превърне в традиция, като с увеличаване на членската маса на партията се увеличат и активните граждани, готови да дарят кръв за непознати.

По думите на д-р Витанова, началник на отделението на трансфузионна хематология във Велико Търново, в момента има огромен недостиг на кръв за оперативната дейност на болницата, но освен близки на пострадалите, трудно могат да бъдат мотивирани други хора. Затова според нея кампанията на Движение "България на гражданите" може да намери сериозна подкрепа и в бъдеще да прерасне в инициатива на областно ниво.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар