Вход | Регистрация

Общината ще си сътрудничи с Висшето училище за агробизнес

От новата учебна година в ПГ по туризъм в старата столица ще има специалност хлебопроизводство

Общината ще си сътрудничи с Висшето училище за агробизнес

Споразумение за партньорство сключиха днес Община Велико Търново и Висше училище за агробизнес и развитие на регионите в гр. Пловдив. То ще се изразява в насърчаване на професионалното образование и обучението на кадри за нуждите на бизнеса.

Днес кметът на старата столица Даниел Панов посрещна ректорът на ВУАРР проф. Димитър Димитров, с когото обсъдиха бъдещите взаимоотношения. Целта им е да се създаде връзка между средното, висшето образование и пазара на труда.

Съвместно ще се работи по програми за обучение и квалификация, както и за развитието на технологични центрове и реализация на проекти. Висше училище за агробизнес и развитие на регионите има филиал във Велико Търново от 15 години, в който се обучават кадри в различни професионални направления.

Г-н Панов и проф. Димитров участваха в работна среща с близо 30 предприемачи от сферата на хранително-вкусовата промишленост. На нея беше обсъдено актуалното състояние на пазара на труда и нуждата от квалифицирани кадри за сладкарството, хлебо-, млеко- и месопроизводството, както и за производството на вино и пиво.

От новата учебна година в Професионалната гимназия по туризъм във В.Търново ще бъде създадена паралелка по хлебопроизводство, стана ясно от срещата. Представителите на този бранш изразиха готовност да предоставят своите производствените бази, лаборатории и помещения, където учениците и студентите да имат практически занимания.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар