Вход | Регистрация

Пореден инвеститор с интерес към летището в Горна

Пореден инвеститор с интерес към летището в Горна

Отново се появи инвеститор, който има планове за летището в Горна Оряховица. Както и в другите случаи обаче, интересът е само на ниво интерес. Името на фирмата се пази в тайна, но е известно, че вече нейни представители са направили няколко огледа на мястото, като последният е бил преди месец.

Знае се още, че фирмата е летищен оператор, който работи с ключови летища в целия свят. Интересът към Горна Оряховица първоначално е бил за изпълняване на VIP полети, но след огледите фирмата е направила планове и за използване на летището с пътнически и карго полети.

Последният инвеститор, който имаше интерес бе Даниел Димов. Бизнесменът обаче се отказа от плановете си, въпреки изразеното желание от бившия министър на транспорта Даниел Папазов за среща между двамата.

Летището в Горна е обявено за стратегически транспортен обект от 2009 година и изискванията към бъдещия инвеститор са изключително сериозни. Именно това е и една от основните пречки то да бъде отдадено на концесия.

Преди три години, Министерски съвет откри процедура за концесиониране на аерогарата, с площ от 2115 дка за 25 години. От концесионера обаче се очакваше да има минимум 1 млн. евро основен капитал и поне 5 млн. евро балансова стойност на активите. Според експерти, тези изисквания са трудно достижими дори от водещи компании в бранша.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар