Вход | Регистрация

Пороите убиха доматите в Търново

Пороите убиха доматите в Търново
Снимка: iNews

Близо 80% от насажденията на домати във региона на Велико Търново са унищожени, вследствие на непрестанните порои това лято. Статистиката е на местния зеленчукопроизводител Гено Генов пред радио "Фокус".

Освен доматите, половината от насажденията на пипер също са се развалили. Има и култури, при които 100% от посятото е унищожено.

"При зеленчукопроизводството при едно се печели, от друго се губи. Дано печалбата да е малко по-добра, защото зеленчукар богат трудно се става, но, който е свикнал да работи не се отказва", споделя Гено.

Логично, предвид дъждовете, най-пострадали са културите, които не се гледат в оранжерии.

"При мен поне плодовете са по-добре, но аз и не ги отглеждам на големи площи", споделя още Гено, който обаче не крие, че не може да пребори конкуренцията на вносните плодове.

На пазара вече се предлагат различни гръцки, румънски и полски стоки, които са на по-ниска цена, в сравнение с българските. Това вероятно ще доведе до огромни загуби за родните производители, които може да нямат нужните средства за производство през следващата година.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар