Вход | Регистрация

Обсъжда се връщането на лиценза на болницата в П.Тръмбеш

Цветан Цветанов съдейства и за предоставянето ан линейка за кризисния център в с.Овча могила, Свищовско

Обсъжда се връщането на лиценза на болницата в П.Тръмбеш

Връщането на лиценза на болницата за продължително лечение и рехабилитация в Полски Тръмбеш ще бъде разгледано от комисия, а в свищовското село Овча могила ще бъде осигурена линейка за новосъздаденото кризисно звено. Това каза при посещението си вчера във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Г-н Цветанов е разговарял по темата за лиценза на болницата със здравния министър Петър Москов и предстои обсъждане за възстановяване на нейния лиценз. Той беше отнет преди около 5 години, тъй като не покриваше нормативите за лекарски персонал, миналата година получи разрешение за дейност, но ремонтните дейности в лечебното заведение не бяха приключили.

Обсъжда се връщането на лиценза на болницата в П.Тръмбеш

В момента здравното заведение е с реновирана сграда, а 53 човека – лекари и медицински персонал, вече са наети на трудови договори. 31 от тях са жители на община Полски Тръмбеш, останалите специалисти са привлечени от други населени места, каза още Цветан Цветанов.

Обсъжда се връщането на лиценза на болницата в П.Тръмбеш

Министърът е поел ангажимент и за предоставянето на линейка за Овча могила, което се явява център на няколко отдалечени населени места в община Свищов. Помещаващият се тук кризисен център обслужва отдалечените райони при спешни случаи с противопожарен автомобил "Шкода”, предоставен на Общината за безвъзмездно ползване от МВР.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар