Вход | Регистрация

Седмица на Йогата с безплатни вечерни практики започва във В.Търново

Организатор на инициативата е групата ТърновоRUNS

Седмица на Йогата с безплатни вечерни практики започва във В.Търново
ТърновоRUNS

Безплатна Седмица на Йогата започва в старата столица от 20 юни по повод Световния ден на йогата – 21 юни. В 7 дни желаещите да отворят съзнанието и тялото си чрез древните индийски практики за самоусъвършенстване ще се събират в горния парк в кв. "Картала" от 19,30 ч.

Представители на местни и регионални клубове по йога ще провеждат йога практиките в парка, а целият ден на 21 юни ще бъде наситен с различни мероприятия, посветени на йогата, в Интерхотел Велико Търново.

Организатор на инициативата е известната великотърновска група за физически упражнения и здраве ТърновоRUNS, създадена от д-р Калин Василев (по прякор Калинба).

"От самото начало знаех, че Йога трябва да бъде част от ТърновоRUNS. За нас е важно да дадем шанс на хората да се докоснат до различните стилове и техники в Йога, защото Йога не е спорт, нито гимнастика. Затова сме поканили йогисти с различна история и опит." , споделя д-р Калинба.

"Йога е начин на живот. Тя е връзката, която всяка човешка душа трябва да осъществи с тялото, в което се намира. А тази връзка е ключът към личното здраве. И макар много хора да казват "Йога не е за мен!”, всеки който е практикувал, знае, че това не е така и може да се научи нещо ново. Нека се провокираме." , допълва Маргарита Радославова, друго от лицата в екипа на ТърновоRUNS.

В седемте дни ще бъдат демонстрирани стилове като хата, ащанга, нидра, акро и йога на смеха, които ще се провеждат на трева. За целта всеки трябва да си носи постелка. В случай на силен дъжд практиките няма да се състоят, информират организаторите.

Вдъхновени от огромния интерес и идеята за раздвижване на социалните маси, ТърновоRUNS планират да продължат със своите безплатни йога практики на открито. Така, както всяка седмица се организират групови фитнес упражнения, може да се провеждат и ежеседмични безплатни Йога практики по залез слънце. За да стане това реалност, се търси съдействието на доброжелатели, споделят от групата.

Седмица на Йогата с безплатни вечерни практики започва във В.ТърновоТърновоRUNS

Програма за Седмица на Йогата:


20.06 - Иван Работилница, Храна и Здраве от La Scalla
21.06 - "Световен ден на Йогата", организиран от Йога клуб "Пракрити" и Йога клуб @Yoga Life - цял ден мероприятия в Интерхотел ВТ. За програма следете събитието тук.
22.06 – уточнява се
23.06 - Снежана (клуб "Yoga Life" www.yogalife.bg)
24.06 - Denitsa Йога на Смеха от Къща на Езиците "Дарплей"
25.06 - Maya и Пепа - любители гости от Дряново
26.06 - Yana Mateva - гост от Дряново.

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1622450534739359/Докладвай за нередност в статията
Добави коментар