Вход | Регистрация

Есенна трудова борса организира "Бюро по труда"-Велико Търново

Есенна трудова борса организира "Бюро по труда"-Велико Търново

Утре от 10.00 часа в един от големите хотели в града, ще се проведе есенното издание на трудова борса във Велико Търново, където работници и работодатели ще имат възможността да се срещнат. Директорът на "Бюро по труда"-Велико Търново отбеляза, че този път форумът ще бъде с насоченост към младежката заетост, а очакванията са да бъдат открити близо 250 работни места.

На традиционното есенно издание на трудовата борса в старата столица участие ще вземат над 30 работодатели. Цифрите и статистиката говорят, че на работодателите им е все по-трудно да си намират работна ръка. За борсата специалистите са се опитали да осигурят работни места от разнообразни икономически сектори, както и за различни квалификации на работниците. Първата трудова борса за 2017 година в града се проведе през месец април. В нея участваха 57 работодатели, които предложиха 452 свободни работни места. Обрешко Нечев уточни, че тези места са били заети в периода от месец май до месец юни.

Припомняме, че "Бюро по труда" - Велико Търново обслужа три общини - Велико Търново, Златарица и Елена. Общият процент на безработните в трите общини е 4,7%, а само за Велико Търново е под 3%, което е два пъти по-малко от този за страната. 

източник: dariknews.bg Докладвай за нередност в статията
Добави коментар