Вход | Регистрация

Община В.Търново ще създава условия за млади предприемачи

В старата столица се провежда регионално състезание по бизнес идеи за ученици

Община В.Търново ще създава условия за млади предприемачи

Регионален панаир на учебните компании се състои в старата столица, на който млади хора се състезават със свои бизнес идеи.

По време на форума кметът Даниел Панов подписа партньорско споразумение с фондация "Джуниър Ачийвмънт”, с което засвидетелства подкрепата на Община Велико Търново за ученическото предприемачество.

Благодарение на този договор Общината и фондацията ще си сътрудничат в посока разширяване на обхвата на учебните програми по бизнес и предприемачество, създаване на форми на извънкласна дейност, както и възможности за повишаване на квалификацията на учителите. Официален гост на младежкия форум беше евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова.

Община В.Търново ще създава условия за млади предприемачи

Ученици от 25 училища от Велико Търново, Варна, Видин, Габрово, Добрич, Плевен, Провадия, Разград и Русе се събраха да покажат идеите си в състезанието. Предприемаческите им насоки са свързани с маркетинг и продажби в областта на високите технологии и интернет, приложенията за мобилни устройства, националния и регионалния туризъм, образованието, леката промишленост и др.

Победителите в регионалното състезание ще представят страната ни на европейското състезание на учебните миникомпании. То ще бъде през юли в Швейцария. Най-идейните младежи ще се включат и в националното състезание "Най-добра учебна компания в България” в София.

Един от отборите финалисти ще бъде възнаграден с посещение в Брюксел по предложение на евродепутата Ева Паунова.

Даниел Панов и Ева Паунова проведоха работна среща, на която обсъдиха професионалното образование в региона и в България. Евродепутатът има идея в страната да се проведе лятна кампания за ученически стажове в сферата на бизнеса, в която ще могат да участват учениците от десетите и единадесетите класове. Кметът на В.Търново обеща да представи инициативата пред предприемачи от града, а на училищата да бъде предоставена информация за стажантската кампания.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар