Вход | Регистрация

Румен Петков: Магистрала "Хемус" ще развие бизнеса

Румен Петков: Магистрала "Хемус" ще развие бизнеса
Снимка: Булфото

Бившият вътрешен министър Румен Петков се обяви категорично за построяването на автомагистрала "Хемус", на брифинг днес във Велико Търново. Членът на АБВ е категоричен, че подобна инфраструткура ще спомогне за развитието на бизнеса в региона.

Според Петков, държавата е длъжник на Северна България, тъй като в последните години инфраструктурните проекти в Южна България са били предимство.

"Аз не мисля, че ще има ощетен град, защото автомагистралата не обслужва само регионите, около които минава", сподели Петков.

"Стратегическият въпрос е свързан с изграждането на магистралата. Конкретното трасе е въпрос на отчуждителни процедури. То е въпрос на решение, което да обслужва икономика, но не е нормално да имаш огромен пътникопоток и възможност да развиваш икономическия потенциал на тези региони. Говоря за Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Търговище, Разград Шумен. Няма как магистралата да мине през всички, но неизграждането на магистралата с аргумента "не може да мине магистралата през всички", коментира още политикът.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 ДАНТО КАРАДЖОВ 13.08.2014 | 11:47
ало КОМУНИСТИ нали вие СПРЯХТЕ ФИНАНСИРАНЕТО на магистралата ЗАЩО ПЛАЧЕТЕ СЕГА и защо не я направихте още до 1990 година - ЗАЩОТО МНОГО КРАДЕТЕ и ЛЪЖЕТЕ