Вход | Регистрация

387 незаети работни места в края на март

387 незаети работни места в края на март

Равнището на безработица на територията на общините Велико Търново, Елена и Златарица през месец март е 2,9 пункта под това за страната - 8% и с 2,6 пункта по-ниско от това за Великотърновска област - 7,7%.

Това каза пред журналисти във Велико Търново директорът на Бюрото по труда Обрешко Нечев. По думите му регистрираните безработни са с 206 души по-малко спрямо предходния месец и с 852 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

"Новорегистрираните са 309, като 40 на сто от тях са специалисти, 34% са без квалификация, 30,4% са с висше образование и близо 30% - с работническа професия. От общо напусналите борсата 515 души, 435 са постъпили на работа. 40 мъже и жени са отпаднали поради наложена санкция и 40 – поради смяна на местожителство и пенсиониране”, поясни Обрешко Нечев.

По думите му през месец март за едно работно място са се конкурирали четири лица при пет през месец февруари. "В края на март незаетите работни позиции са 387, като от тях 102 на първичния трудов пазар и 245 по схеми от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси”, уточни директорът на "Бюро по труда"-Велико Търново. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар