Вход | Регистрация

60 студенти се учиха на бизнес „в крачка“

Най-добрите получиха примамливи предложения за развиване на идеите

60 студенти се учиха на бизнес „в крачка“
thinkstockphotos.com

Над 60 студенти участваха в националния форум "Бизнесът в действие”, съобщиха от студентската организация "АЙЕСЕК", която за шеста поредна година организира събитието. То се проведе на 26-и и 27-ми март във Велико Търново.

Партньорите по провеждането на форума - Община Велико Търново, фондация "Сцена на вековете” и сладкарница "Лоретта” поставиха реални казуси за решаване на сформираните студентски екипи.

Освен работата по казусите, организаторите бяха подготвили и няколко обучения и презентации от партниращи организации.

Наталия Белчева от фирма "Перфекта” ООД изнесе презентации на тема "Поставяне на цели” и "Управление на времето”, които бяха от голяма полза за студентите при решаване на бизнес проблемите.

От Регионална здравна инспекция проведоха обучение и симулация на тема "Вербална и невербална комуникация” – тема, актуална за завършващите студенти, на които предстои да се явяват на интервюта за работа.

Друга неправителствена организация – "Заедно в час”, представи своята дейност и програми, свързани с учителски стажове.

Двудневният форум завърши с обявяване на победителите за всеки казус. Екипите, работили за кандидатурата на Велико Търново за европейска културна столица през 2019 г., ще получат възможност да развият и реализират своите идеи, благодарение на предложения им стаж.

Студентите, които решаваха казус на АЙЕСЕК получават безплатен социален стаж за лятото, а победителите при сладкарница "Лоретта” получиха торта за добре свършената работа. Събитието приключи с коктейл.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар