Вход | Регистрация

7 милионери се декларираха във Велико Търново

7 милионери се декларираха във Велико Търново
Снимка: Thinkstock/Guliver

Общо 4 698 декларации са представени в данъчната служба във Велико Търново до изтичане на крайния срок за подаване на годишните данъчните декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщават от НАП.

Досега са обработени почти 99 % от всички декларации. От получените досега за 2013 г. е видно, че в региона има 7 милионери. Двама от тях са земеделски производители и по един са в сферата на транспорта и металопроизводството. Други трима са "кандидати” с близо до милиона печалба, придобита от земеделие, транспорт и хлебопроизводство.

Увеличението при бланките, спрямо миналата година, е 1 %, докато при електронните ръстът е от 9%. Предпочелите интернет са повече - 5479  бр., като относителният им дял е 54%. Миналата година са подадени общо 10 077 декларации, от които половината по интернет.

Данъчните декларации на физическите лица в Териториалната дирекция на НАП - В.Търново, донесени лично до края на април, са 13 309, чакат се още 4 283 такива. Тези по интернет са само 2 594. За сравнение с 2013 г., има увеличение при хартиените декларации с повече от 1200 броя и на електронните с около 450. Точният брой подадени за 2013 г. декларации от физически лица е 17 592. Към момента се очаква да постъпят още 4283 декларации, като голяма част от тях ще пристигнат с пощенско клеймо или с куриер.

За физическите лица, които не са внесли данъчната си декларация, глобата е до 500 лв., а за неверни данни, с цел укриване  доходи, санкцията е до 1000 лв. С глобата ще се разминат  допусналите безобидни технически грешки. Данъчната администрация ще действа експедитивно. Първо, гражданите ще бъдат известени по телефона, след което получават  официално призовка, а седем дни по-късно задължението трябва да бъде погасено. Крайната мярка е принудително събиране на задълженията.
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар